Wednesday, January 25, 2012

ney yang wat aq jadi ponim skunx !

Perkara pertama yang timbul dalam kepala otak gua bila nak buat job adalah “Berapa sepatutnya aku charge?Gua percaya ini adalah masalah dunia paling besar kau akan hadapi sebab:
  1. Client kau mungkin seorang kawan baik.
  2. Lu tak yakin dengan apa hasil yang akan keluar.
  3. Lu tak mahu underpriced atau overpriced.
  4. Lu dah mula nampak $$$$$ dan nak kaya cepat.
  5. Tak pasti apa kos yang terlibat.
Kalau client itu seorang kawan baik dan kau kompias dan tak tahu nak charge berapa, kasi dia harga stendet saja. Takyah diskaun-diskaun lebih. Mampuih le. Kau nak niaga kan? Bila nak untung kalau kau ade 8 ribu kawan baik yang belom kawen?Macam la 8 ribu kawan baik kau tu besok-besok nak datang bagi kau sijil penghargaan. Haha. Jadinya, sebab dia baik dengan kau, kau bagi lah dia hadiah lebih sikit. Gambar besar berbingkai ke apejadah, album lebih ke, gambar lebih ke. Eh, sama je macam bagi diskaun?
Lain ler. Diskaun kau potong sesiap. Lepastu kawan baik ni ade kawan baik yang lain yang juga kawan baik kau. Dia pon TER-cerita la dia dapat harga runtuh dari kau. Hasil pon superb. Pastu kau stand by aje lah. Ha ha. Alasannya, kita tanak kacau harga. Kita bagi free gift saja. Ok?
Ini saranan saja sebab tadi kau kata tak tahu nak buat quote berapa kan? So, kalau ade tektik yang lebih bagus, gunakan saja.
Kedua.
Apa?? Kalau tak yakin?? JANGAN LA GATAL NAK AMIK TUGASAN. Kecuali kau letak dalam T&C: AKU TAK MENJAMIN HASIL YANG MEMBERANGSANGKAN. WANG ANDA TAK AKAN DIKEMBALIKAN. Ha ha. Ok aku dah mengarut ni. Katakan kau dah bersedia, ada flash seketul, ada kamera dan pernah tag-along atau buat kerja amal dan mendapati hasil kau konsisten dan ada nilai dan disukai ramai(kau sendiri yang suka tak payah la. Itu syok sendiri) . Maka kau sudah layak menjadi jurufoto perkahwinan. Kalau tak, kau hanya akan menjadi penjahanam foto perkahwinan orang.
Janganlah.
Bercakap tentang figure, ini bab paling payah. Aku sendiri pening. Ada banyak cara nak kira. Aku tak nak share formula dia sebab itu bergantung pada apa kau nak berserta DENGAN adab dan tertib orang berniaga. Antara adab tertib orang berniaga:
  1. Tidak akan menjahanamkan harga pasaran. Maksud aku kalau julat penerimaan harga buah epal di pasaran 50sen hingga 70sen sebiji, KAU JANGANLA NAK MENJUAL EPAL KAU 20sen sebiji. Itu penjahanam namanya. Tak baik tau.
  2. Tidak meletakkan harga epal kau 90sen sebiji sebab ITU MENJAHANAMKAN PERNIAGAAN KAU SENDIRI. Haha.
Moral #4: Underpricing will damage the whole system, overpricing will damage yourself.
Ok, katakan contoh harga pasaran RM800 sehingga RM1200 untuk  satu sessi foto. Macam mana boleh keluar figure tu? Banyak tu untung! Iye lah tu. Banyak faktor kena ambil kira. Seperti:
  1. Kos album.
  2. Kos printing.
  3. Kos pengangkutan.
  4. Kos masa yang diluangkan. (frust tak dapat kuar detim dengan awek sbb kene kejar masa edit gambo. Haha)
  5. Kos letrik, bunga tayar, kipas angin berjam-jam depan pc buat editing.
  6. Kos susut nilai alatan kau. Eg: Shutter kamera akan kong, bulb flash tu akan kaput suatu masa nanti. Pastu nak beli baru pakai daun ke?
  7. Kos lain-lain yang kau terpikir. Banyak lagi weh. Gua dah malas nak pikir. Haha.
Semua tu kena kira. Macam mana nak kira, boleh tanya abang-abang yang dah lama berkecimpung dalam bidang ni. Tarahal punye. Aku tak pernah jumpa orang yang kedekut ilmu dalam bidang fotografi. Semua baik-baik saja.
Biasanya budak-budak jurufoto bukan full-time ni main belasah je harga dan secara tidak langsung menjahanamkan periuk nasi mereka yang 100% berpunca dari fotografi. Mentang-mentang ada main income, kau main belasah je buat job murah. Lojiknya, kalau kau sorang buat macam tu takpe lah. Tapi tidak beb, kat luar sana masih ada beribu-ribu wannabes yang serupa. Oleh yang demikian, mati la yang memang charge harga standard ni nak cari makan. Betul tak?

lawok molek owg yg bg tips ney !

Bagi mamat-mamat yang baru belaja main kamera DSLR, adalah seperti satu impian mengjadi kenyataan jika dapat menjelma hebat seperti Saiful Nang atau mana-mana kameremen perkahwinan yang hebat-hebat itu. Lalu mereka tertonggeng-tonggeng di majlis perkahwinan orang untuk mendapatkan best shoot.
Perasaannya adalah seperti mat rempit yang mendapat seketul rim aloy kaler gold cap araya yang gilababi ringan angkat pakai bulu mata pon boleh. Terus, berasa gatal mahu berlumba haram supaya mendapat hadiah bohsia untuk diperlakukan hubungan haram. (Alang-alang haram, biar haram betul)
Aku bagi tips free demi tercapainya cita-cita murni kau itu. (Kemeremeng pro bagi tips jugak tapi kene bayar. Aku tak pro, so aku bagi free aje.)
Bila nak amik gambar pengantin kene tahu banyak ilmu. Kalau takde ilmu kau amik gamba free saja. Nak charge mahal nanti gambar huduh sapa mau tanggung? Walaupun ditanggung halal, tapi maki hamun pengantin sebab gambar tak jadi kau tanggung sendiri la. Takkan nak suruh pengantin kawen lagi sekali. Pengantin lelaki suka la. Haha.
Antara tips kali ini:
  1. Pengantin berisi – Sila ambil lebih banyak gambar sisi dari gambar depan-depan yang secara terang-terangan menunjukkan tahap kelebaran pengantin tersebut. Jaga-jaga bahagian peha, lengan, double chin (jangan suruh dia tunduk sangat) atau boleh juga ambil dari sudut sukar, contohnya dari atas.
  2. Pengantin tinggi melangit – Jangan ambil banyak low angle nanti pengantin nampak macam tiang TNB (dulu LLN)
  3. Pengantin rendang (Jangan sebut pendek. Itu kurang hajor. Haha) – Elak ambil gambar pengantin bersama orang lain. Lebih sesuai jika beliau hanya berlatar belakang pokok kedondong yang sudah kene tut. Baru nampak tinggi.
  4. Pengantin gigi berterabur tapi suka sangat senyum – Kau suruh la dia buat gelak comel sambil tangan tutup mulut ke, buat muka tahan kentut ke. Takde la sentiasa sengih nampak gigi.
  5. Pengantin mulut busuk – sapa soh kau hidu. Keje kau amik gambar je. Tak malu.
  6. Pengantin muka takleh blah mcm gangster suka tetak orang tanpa beri salam dulu – Yang ni kau kene belaja banyak buat lawak dan kau jangan lak muke tensen. Tahu la penat, cuba buat-buat muka comel mcm beruk mat yeh supaya pengantin leh gelak. Gangster pon ade sense of humor dowh. Paling susah kau geletek saja. Lepastu kene tetak dengan pisau kek. Haha.
  7. Jerawat pengantin takleh blah – Takde masalah. Belaja photoshop.
  8. Pengantin taknak senyum (Gelak pon still tak senyum) – Ini bukan manusia. Alien ni.
  9. Pengantin lelaki marah kau sebab usha bini baru dia – Sapa suruh kau usha. Jangan la usha, bodow. Haha.
  10. Pengantin gelap macam time gerhana matahari dan baju pulak berwarna bling-bling tak masuk akal. – PASRAH SAJALAH. HAHAHAHA.
Susah ke? Sapa kata amik gambar orang kawen senang?
Kau pilih saja pengantin yang lawa dan jambu macam Maya Karin untuk job kau. Kompem gamba kau lawa. Kecuali la kau sengal sangat dengan kamera kau. Haha.
Kesimpulan:
  1. Pengantin yang fotogenic sangatlah advantage untuk mendapatkan gambar cun.
  2. Angle dan composition penting untuk trick ‘mata’ yang akan melihat gambar.
  3. Skill membuatkan orang ketawa penting bagi membuatkan pengantin ketawa dan menghilangkan penat.

Monday, January 23, 2012

afiq danish !


selama 5 tahun menyimpan rambut ,
akhirnye ,
tarrraaa !
 encem !


Tuesday, January 17, 2012

Menyampah Betul La Dengan Hang Nih !


Salam Nuriznabilah ,

 

Kita terlibat dalam kemalangan jalan raya dan terlantar dengan tangan dan kaki bersimen dalam wad hospital...Bersedialah untuk terpaksa bercerita benda yang sama berulang kali bagi menjawab soalan soalan yang bakal ditanya setiap kali diziarahi oleh saudara mara atau kengkawan...

Situasi 1 - ''Macam mana boleh accident nih?''
Rahmat - Eh Kasim, hang accident kat mana nih sampai kena tampal sana sini nih?
Kasim - Buat buat tanya pulak ! Kau yang langgar aku kan? Cepat bayar balik hutang kereta aku,sport rim aku, handbreak aku ! CEPAT !!!!
Situasi 2 - ''Kau berlanggar dengan apa?''
Rahmat - Kereta aku takdelah rosak teruk sangat..Cuma nak kena repair sikit kat bahagian bulldozer aku tuh? Kereta kau apa macam? Ada ok ke?
Kasim - Kereta amanda nya ! Aku naik basikal je lah ngok ! Urgghhh ! Nak perli aku lah tuh !
Situasi 3 - ''Kau accident kat mana?''
Rahmat - Kau nih accident kat lorong mana?
Kasim - Soalan tuh tak boleh nak pandai lagi ke? Aku accident atas jalan raya lah !
Situasi 4 - ''Kau tak nampak ke kereta tu?''
Rahmat - Kau nih camna boleh accident nih? Kau buta ke apa? Takkan tak nampak kereta tuh kot !
Kasim - Kereta tuh yang tak nampak aku lah !!!!!!
Situasi 5 - ''Siapa bawak kau ke hospital?''
Rahmat - Siapa bawak kau pergi hospital nih Kasim?
Kasim - Ambulans le ! Takkan polis kot? Polis sebok buat roadblock masa tuh !
* Hahaha jadi anda bersabar jelah ya kalau terpaksa menghadapi soalan soalan yang tersangat lah pandai macam tuh ! Hahaha itu maknanya diorang ambil berat tentang kita la tu kan? Anyway,drive kereta elok elok...Jangan memotong....Anda mampu mengubahnya=D

Monday, January 16, 2012

sms yang patut dibaca oleh semua wanita ,

ok ney aq copy n paste je .. haha , urghh , tiba2 aq tertarik ngn topic ney !

SMS di bawah sengaja ditulis oleh seorang penulis lelaki. Cuba menceritakan dari sudut pandangan lelaki untuk kebaikan semua muslimah supaya tidak dirosakkan dengan mudah oleh kata-kata manis! Moga Allah pelihara anda semua daripada hal yang tidak dingini berlaku. Enjoy reading!


1. Salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..


5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..


7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!


9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..


12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..


14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…


16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...


18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?



BERMULA ZINA YANG SEBENAR.

***
20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg *****!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)
- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang.. 

atukku !

 Salam Nuriznabilah ,

 kisah ney berlaku awal bulan ney ,
 d mane atuk aq menolong sowg hamba Allah untuk keluar dr longkap ,
 parent dye sanggup bayar walau berapa un ,
 janji anaknya keluar dr longkap uh .
 atuk aq cuba sedaya upaya dye mnlg fmly ney ,
 atuk aq un p lorh mhkmah jmpe hakim n bos2 besar lam mhkamah ney ,
 bk sng wey nx brhdpn ngn bos2 bsar lam mhkmh ea ,
 silap ari bln kita yg nx tlg ney lop yg masuk logkap uh ,
 ------
 nx d pndek an cter ,
 atuk aq dpt atasi sume uh dgn tng .
 hamba Allah yg d tgkap ats jenayah yg tdk d laku an e2 d bebas an !
 alhamdulillah ,
 dye d jamin tnpa mggnakan duet un .
 HEBAT r ATUK aq !
 pe dye ngomong ntah ,
 cmpai dpt mmbebaskan Hamba Allah uh ,
 tabikk r !
 hehe ,
 -------
 law kowg nx aw ,
 atuk aq ney mmg bek ngn polis2 ea ,
 pape hal yg brkaitan ngn polis ,
 inyaAllah dpt d atasi ,
 --------
 aq ingat lagi time abg aq kne tahan d jpj at kemaman uh ,
 cz x bawak lesen n x tmpal 'P' uh ,
 ikut an kene saman aw ,
 p , berkat abg aq call atuq aq ,
 polis uh x jd nx saman .
 pe aw atuk aq ckp ngn polis uh .
 cmpai an polis uh mntk maaf at abg aq ,
 haha !
 x men rasuah2 ea .
 pe yg aq nx g aw .
 Atukku seorang PERWIRA !
 problem ?

 *entah pape aq taip ea .
   cm bolox molek je mgrang !
   haha !
   aq dop bjop ane ngarang2 ea .
   

  sekian ,
 wassalam ,

Saturday, January 14, 2012

setiap persoalan manusia , Allah ad jawapanye .

salam Nruznabilah .
bismillahirahmanirahim ,

Alhamdulilah dapat lagi tersenyum melihat keindahan ciptaan ALLAH. Manusia nie hidup penuh dengan persoalan dan mencari di mana jawapan yang boleh di dapatkan. Kadang kala rasa putus asa, rasa kecewa dan mencari penyelesaian setiap persoalan. Sebenarnya setiap persoalan ada jawapan cuma hanya manusia yang benar-benar inginkan jawapannya akan ketemui dan hanya manusia yang sekadar berkata dan tidak berusaha mendapatkannya maka tidak akan di dapatkan.Semuanya ada di dalam Al Quran dan Hadis.. 

Hayati Persoalan dan setiap jawapannya :-
KENAPA AKU DIUJI?
“Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yg dusta.” -Surah Al-Ankabut ayat 2-3
KENAPA AKU TAK MENDAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.” -Surah Al-Baqarah ayat 216
KENAPA UJIAN BAGIKU SEBERAT INI?
“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.” -Surah Al-Baqarah ayat 286
WAHAI TUHAN, AKU MERASA SEDIH SEKALI !!
“Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.” – Surah Al-Imran ayat 139
BAGAIMANA AKU HARUS MENGHADAPINYA?
“Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan).” -Surah Al-Imran ayat 200
“Dan mintalah pertolongan(kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk” -Surah Al-Baqarah ayat 45
APA YANG KUDAPATKAN DARI SEMUA INI?
“Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu’min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka… .. -Surah At-Taubah ayat 111
KEPADA SIAPA AKU BISA BERHARAP?
“Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal.” -Surah At-Taubah ayat 129
AKU TAK DAPAT BERTAHAN LAGI!!!!!
“… ..dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.” -Surah Yusuf ayat 12
Dan apabila kamu diberikan penghormatan dengan sesuatu ucapan hormat seperti memberi salam), maka balaslah penghormatan itu dengan yang lebih baik daripadanya, atau balaslah dia (dengan cara yang sama).Sesungguhnya Allah sentiasa menghitung tiap-tiap sesuatu. -Surah An-Nisaa’ ayat 86

ya Rabb, sungguh diri ini adalah makhluk yang selalu berkeluh kesah. Yang sentiasa tak puas dengan takdir yang telah Engkau gariskan.Ya Allah, sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik tempat mengadu… sentiasa jagalah lisan kami supaya berkeluh kesah hanya padaMu,,,
dan tuntunlah kami ke jalan yang benar di tengah persimpangan kegalauan hati yang merajai…dan sesungguhnya Engkaulah yang Maha membolak-balikan hati.

121 Kursus Baru Bidang Berpotensi Diperkenal di Universiti Tahun Ini

salam NurizNabilah.

Berita terbaru yang dipetik melalui Berita Harian Online, DL rasa mungkin menjadi berita baik & gembira bagi pelajar2. Sebanyak 121 kursus dalam beberapa bidang pengajian baruakan diperkenalkan di universiti tempatan pada tahun ini, kata Menteri Pengajian Tinggi,Datuk Seri Mohamed Khalid Nordin. Bidang tersebut jugak berpotensi diluluskan kerana dapat memenuhi keperluan Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) dan pasaran industri akan datang.


Bidang baru tersebut adalah PERISIAN KOMPUTERJURUTERA TEKNOLOGI PERBANKAN ISLAMPERTANIAN & PROGRAM BERASASKAN PERTANIAN, SAINS KESIHATANSAINS SUKANPELANCONGAN & HOSPITALITI serta KEUSAHAWANAN.

Pelajar digalakkan untuk merebut & memohon mengikuti bidang pengajian dalam 121 bidang baru ini bagi mengelakkan persaingan dalam merebut tempat ke bidang lain terutamanyabidang popular seperti PERUBATAN & UNDANG-UNDANG.


Bidang baru ini mempunyai kadar kebolehpasaran yang tinggi & oleh itu penuntut digalak memohonnya.

DL Karnival Pengajian Tinggi amatlah bagus, jadi rebutlah peluang yang anda utk memilih yang terbaik dalam hidup ok, semoga berjaya..Karnival sekarang berlangsung di Kuantan,Pahang.

Tuesday, January 3, 2012

1st day skowla !

 Salam Nuriznabilah ..


 dha lame jgax aq x update entry ney yerp .
 rse wndu r lop ..
 hehe ..
 okeh ,
 nx d pndek an cter .
 today 1st skowla rte ?
 wlcme back too school guys !
Image Detail


 ---------
 1st skowla aq dha late bgun wey !
 p skowla agk late jgk lorh ..
 lam kowl 7.20 cmpai ..
 ble cmpai jeh ..
 owg duk cari aku ?
 hah ?
 awat ?
 aku ad wt saloh ka ?
 tup2 !
 cg. Rohani mamat swoh aq jd MC !
 terpinge2 aq wey !
 lorh bg teks bnyk sloh .
 tr4se kne reka2 lop .
 bantai jeh lorh !
 hahaha ,
 almaklumlah .
 bonda pengetua lop dux sebelah .
 asyik senyum2 jeh tgk aq .
 wat aq jd mkin gelabah jeh ..
 =)
 anwy ,
 alhamdulillah .
 cg. un jz say good 4 me .
 cz pndai cver sume uh ..
 *aq hnye mmpu trsnyum
  lam ati ,
 say , alhamdulillah ..


 sekian .
 wassalam ,